Hei! Lupasin ohjetta hallongrottor-pikkuleipien tekoon ja tässä se helppoudessaan tulee. Yritin keksiä pikkuleiville suomenkielistä käännöstä, mutta ”vadelmaluolat” eivät ihan natsaa omaan korvaan. Tai ainakaan se ei tee oikeutta näille ruotsalaisten klassikkoleivonnaisille, jotka voi tehdä myös paperivuokaan. Itse halusin nimenomaan pikkuleipiä, joissa on murean pehmeä rakenne, murotakinan ihana maku sekä makea vadelmasydän!
Taikina on helppo tehdä: vatkaa ensin pehmeä voi ja sokeri kuohkeaksi. Yhdistä kuivat aineet ja lisää takinaan. Sekoita tasaiseksi ja muotoile taikinasta pitkä pötkö – laita se hetkeksi jääkaappiin lepäämään. Jaa taikina tämän jälkeen n. 30 kappaleeseen. Pyörittele käsin palloiksi ja litistä pellille. Tee jollain keittiövälineellä hillolle kuopat ja pursota hillo (sitä olisi saanut olla vielä enemmän!). Paista pikkuleivat 200 asteessa 10 min. Tämä aika on tarkka, sillä kakkuset menevät helposti kuiviksi! Anna jäähtyä ennen siirtämistä.
Viimeisessä kuvassa on ostamiani hallongrottor-pikkuleipiä ja niissä hilloa on enemmän – kuten siis pitääkin! 🙂 Hi! Here is the recipe for the Swedish hallongrottor butter cookies that I made for my daughter´s b-day party. This is how to:
125 g | soft butter
75 g | sugar
200 g | flour
50 g | potato flour
2 ts | vanilla sugar
½ ts | baking powder
150 g | raspberry jam Whisk butter and sugar together. Mix the dry ingredients and add to the dough. Form the dough to a long roll and let it rest in cold for some minutes. Then cut it into 30 pieces and form each to round cookies. Make a small hole for the jam and add the jam by using a piping tube. Put more jam than I did (that last old pic shows how much jam there should be!) Then bake the cookies in 200 C for 10 minutes. Don´t move them before they are cold enough!
Nam, näyttääpä herkullisilta, eikä turhan vaikealta! Suomenkielinen nimi voisi ehkä olla vadelmapesät? Ainakin olen tuolla pesä -nimityksellä tavannut muitakin samantyylisiä pikkuleipiä 🙂
Näitä pitää ehdottomasti kokeilla! 🙂
Onko tuo hillo mitä hilloa? Jotain marmeladipurkista vai ihan niitä perushilloja vähän isommasta ämpäristä vai jotain muuta? 🙂
Hillo oli sellaisesta suorakaiteen muotoisesta purkista ja nimeltään vadelmamarmeladia (paistonkestävää). Ei levinnyt uunissa yhtään (kuten pelkäsin) eli olis tosiaan voinut laittaa vähän enemmänkin!
Olet kyllä oikeassa, että hyviä ovat. 🙂 Piti meinaan heti tarttua tuumasta toimeen ja kokeilla näitä ihastuttavia pikkuleipiä näin lauantai-illan ratoksi. Jääkaapista ei tänään löytynyt vadelmamarmeladia, joka varmasti on tässä ohjeessa aivan suussa sulava, mutta sen sijaan sieltä löytyi omena-kaneli torttumarmeladia. Sitä sitten pikkuleipiin pursotin ja hyviä tuli näinkin. Teen varmasti jatkossakin, pikkuleipien rakenne oli juurikin sellainen rapea ja silti pehmeän sitkeä. Namnam! Kiitos muutenkin innoittavasta blogistasi.
Heh, niin hauskaa kuulla, että joku on jo ehtinyt kokeilemaan näitä! Tuon omena-kanelimarmeladin koostumus passaa näihin oikein hyvin eli sinänsä ei yhtään huono valinta! Pääasia näissä on kuitenkin just tuo taikinapohja, nam 🙂
Hi there! This is kind of off topic but I need some guidance from an established blog. Is it tough to set up your own blog? I’m not very techincal but I can figure things out pretty fast. I’m thinking about setting up my own but I’m not sure where to begin. Do you have any tips or suggestions? Cheers
Hi! I would say that start with Blogger. It guides you through all the important steps and you kind of can´t go wrong. If you are not satisfied with your own layout, you can also buy one. It´s very easy!
RASPBERRY BUTTER COOKIES
Hei! Lupasin ohjetta hallongrottor-pikkuleipien tekoon ja tässä se helppoudessaan tulee. Yritin keksiä pikkuleiville suomenkielistä käännöstä, mutta ”vadelmaluolat” eivät ihan natsaa omaan korvaan. Tai ainakaan se ei tee oikeutta näille ruotsalaisten klassikkoleivonnaisille, jotka voi tehdä myös paperivuokaan. Itse halusin nimenomaan pikkuleipiä, joissa on murean pehmeä rakenne, murotakinan ihana maku sekä makea vadelmasydän!
Taikina on helppo tehdä: vatkaa ensin pehmeä voi ja sokeri kuohkeaksi. Yhdistä kuivat aineet ja lisää takinaan. Sekoita tasaiseksi ja muotoile taikinasta pitkä pötkö – laita se hetkeksi jääkaappiin lepäämään. Jaa taikina tämän jälkeen n. 30 kappaleeseen. Pyörittele käsin palloiksi ja litistä pellille. Tee jollain keittiövälineellä hillolle kuopat ja pursota hillo (sitä olisi saanut olla vielä enemmän!). Paista pikkuleivat 200 asteessa 10 min. Tämä aika on tarkka, sillä kakkuset menevät helposti kuiviksi! Anna jäähtyä ennen siirtämistä.
Viimeisessä kuvassa on ostamiani hallongrottor-pikkuleipiä ja niissä hilloa on enemmän – kuten siis pitääkin! 🙂
Hi! Here is the recipe for the Swedish hallongrottor butter cookies that I made for my daughter´s b-day party. This is how to:
125 g | soft butter
75 g | sugar
200 g | flour
50 g | potato flour
2 ts | vanilla sugar
½ ts | baking powder
150 g | raspberry jam
Whisk butter and sugar together. Mix the dry ingredients and add to the dough. Form the dough to a long roll and let it rest in cold for some minutes. Then cut it into 30 pieces and form each to round cookies. Make a small hole for the jam and add the jam by using a piping tube. Put more jam than I did (that last old pic shows how much jam there should be!) Then bake the cookies in 200 C for 10 minutes. Don´t move them before they are cold enough!
20 replies to “RASPBERRY BUTTER COOKIES”
Vaahtera
Nam, näyttääpä herkullisilta, eikä turhan vaikealta! Suomenkielinen nimi voisi ehkä olla vadelmapesät? Ainakin olen tuolla pesä -nimityksellä tavannut muitakin samantyylisiä pikkuleipiä 🙂
Maiju
Totta! Varsinkin pieniin muffinivuokiin tehdyissä versioissa hillo uppoaa kivasti taikinaan ”pesämaisesti” 🙂
Desireé | homeanddesire.se
One of my favorites! 😀
Maiju
Mine too! Swedes know how to bake! 🙂
Unelmaa Leipomassa
Yksinkertaisia, mutta niin kauniita! 🙂
Maiju
Ja hyviä 🙂
Mari
Näitä pitää ehdottomasti kokeilla! 🙂
Onko tuo hillo mitä hilloa? Jotain marmeladipurkista vai ihan niitä perushilloja vähän isommasta ämpäristä vai jotain muuta? 🙂
Maiju
Hillo oli sellaisesta suorakaiteen muotoisesta purkista ja nimeltään vadelmamarmeladia (paistonkestävää). Ei levinnyt uunissa yhtään (kuten pelkäsin) eli olis tosiaan voinut laittaa vähän enemmänkin!
Sonja
Ihania! Noitä täytyyki kokeilla 🙂
Maiju
Kokeile ihmeessä, et pety! 🙂
stiinapauliina
Oi miten kiva resepti. Kiitos! Tätä testaan varmasti lähiaikoina 🙂
Maiju
Kiva kuulla! Helppoja ja hyviä, ja varsinkin lasten suihin näitä katosi juhlissa monta 🙂
Petra
Olet kyllä oikeassa, että hyviä ovat. 🙂 Piti meinaan heti tarttua tuumasta toimeen ja kokeilla näitä ihastuttavia pikkuleipiä näin lauantai-illan ratoksi. Jääkaapista ei tänään löytynyt vadelmamarmeladia, joka varmasti on tässä ohjeessa aivan suussa sulava, mutta sen sijaan sieltä löytyi omena-kaneli torttumarmeladia. Sitä sitten pikkuleipiin pursotin ja hyviä tuli näinkin. Teen varmasti jatkossakin, pikkuleipien rakenne oli juurikin sellainen rapea ja silti pehmeän sitkeä. Namnam! Kiitos muutenkin innoittavasta blogistasi.
Maiju
Heh, niin hauskaa kuulla, että joku on jo ehtinyt kokeilemaan näitä! Tuon omena-kanelimarmeladin koostumus passaa näihin oikein hyvin eli sinänsä ei yhtään huono valinta! Pääasia näissä on kuitenkin just tuo taikinapohja, nam 🙂
Bessie
Hi there! This is kind of off topic but I need some guidance from an established blog. Is it tough to set up your own blog? I’m not very techincal but I can figure things out pretty fast. I’m thinking about setting up my own but I’m not sure where to begin. Do you have any tips or suggestions? Cheers
Maiju
Hi! I would say that start with Blogger. It guides you through all the important steps and you kind of can´t go wrong. If you are not satisfied with your own layout, you can also buy one. It´s very easy!
Enni
Näyttää hyvältä! Pitää kokeilla joskus 🙂
Maiju
Kokeile ihmeessä, mä en todellakaan tapaa tehdä keksejä yms itse mutta nämä oli poikkeus 🙂
Enni
Todella ihania olivat!! 🙂
Maiju
Ihana kuulla! Mä teen myös näitä lisää heti kun on vähänkään juhlaa tiedossa 🙂