Hei! Eilinen viittaus karkkiklassikko hopeatoffeeseen poiki muutamia kysymyksiä merimiehen tee-se-itse -menetelmistä. Salmiakkitoffeeta on herätelty meillä ennenkin henkiin, mutta tällä kertaa mies otti perusteellisemman lähestymistavan: kaksi eri reseptiä, kahdella eri salmiakilla. Molemmissa on pohjana pehmeähkö Rollo-toffee (mm. Makuuni myy). Salmiakeissa vaihtoehtoina kuvan Salmiak-Creme ja tutumpi Turkinpippuri.
Salmiak-Cremeä merimies osti vartavasten tähän tarkoitukseen Ruotsista – tuote on tahnamaista salmiakkimössöä, maku sinällään aika yök. Syömättä jäi. Turkinpippurit mies puolestaan jauhoi mikserissä hienoksi jauhoksi, tässä tulee molempiin tarkemmat ohjeet:
// 1
70 g Rollo-toffeeta
70 g Salmiak-Cremeä
= sulata toffeet vesihauteessa kattilassa ja sekoita
// 2
70 g Rollo-toffeeta
50 g Turkinpippureita jauhettuna
= sulata Rollot kattilassa vesihauteessa ja lisää jauhe, sekoita
Sulaneen massan voi kaataa esim. leivinpaperin päälle ja jäähdyttää jääkaapissa. Syömistä varten toffee kannattaa kuitenkin ottaa huoneenlämpöön, sillä menee turhan kovaksi kylmässä. Raadin arvio lopputuloksesta oli seuraava:
1 // | Lähempänä aitoa hopeatoffeeta
2 // | Maku aavistuksen ykköstä parempi
Eli eiku kokeilemaan – pelittää varmasti millä tahansa kermatoffeella ja salmiakilla, kunhan jälkimmäinen vaan sekoittuu toffeen joukkoon!
Äitini vei minut aina tutulle kyläkauppialle hoitoon siksi aikaa kun oli asioita, saatesanoina ”älä sitten osta mitään”.. Ihan joka kerta ostin hopeatoffeeta, jonka äiti sitten lunasti minut hakiessaan. Ja sitten löysin tänään tänne missä on hopeatoffee-resepti. Kun blogikin miellyttää kovin silmää taidan jäädä lukijaksi. Nam.
HOPEATOFFEE DIY
Hei! Eilinen viittaus karkkiklassikko hopeatoffeeseen poiki muutamia kysymyksiä merimiehen tee-se-itse -menetelmistä. Salmiakkitoffeeta on herätelty meillä ennenkin henkiin, mutta tällä kertaa mies otti perusteellisemman lähestymistavan: kaksi eri reseptiä, kahdella eri salmiakilla. Molemmissa on pohjana pehmeähkö Rollo-toffee (mm. Makuuni myy). Salmiakeissa vaihtoehtoina kuvan Salmiak-Creme ja tutumpi Turkinpippuri.
Salmiak-Cremeä merimies osti vartavasten tähän tarkoitukseen Ruotsista – tuote on tahnamaista salmiakkimössöä, maku sinällään aika yök. Syömättä jäi. Turkinpippurit mies puolestaan jauhoi mikserissä hienoksi jauhoksi, tässä tulee molempiin tarkemmat ohjeet:
// 1
70 g Rollo-toffeeta
70 g Salmiak-Cremeä
= sulata toffeet vesihauteessa kattilassa ja sekoita
// 2
70 g Rollo-toffeeta
50 g Turkinpippureita jauhettuna
= sulata Rollot kattilassa vesihauteessa ja lisää jauhe, sekoita
Sulaneen massan voi kaataa esim. leivinpaperin päälle ja jäähdyttää jääkaapissa. Syömistä varten toffee kannattaa kuitenkin ottaa huoneenlämpöön, sillä menee turhan kovaksi kylmässä. Raadin arvio lopputuloksesta oli seuraava:
1 // | Lähempänä aitoa hopeatoffeeta
2 // | Maku aavistuksen ykköstä parempi
Eli eiku kokeilemaan – pelittää varmasti millä tahansa kermatoffeella ja salmiakilla, kunhan jälkimmäinen vaan sekoittuu toffeen joukkoon!
5 replies to “HOPEATOFFEE DIY”
LauraQ
Ei tällasia postauksia herkkulakkolaiselle!!!!! Argh, ku alko tehdä mieli toffeeta, salmiakkia, mitä vaan sokeria!
mur 🙂
Kaisa
Kiitän! 😀 Turkkareita on enennekin jauhettu meillä blenderillä, sekoiteltu tosin vaniljajätskiin.
Murmelly
Tack tack! Pakko kokeilla heti viikonloppuna 🙂
Eefje
Äitini vei minut aina tutulle kyläkauppialle hoitoon siksi aikaa kun oli asioita, saatesanoina ”älä sitten osta mitään”.. Ihan joka kerta ostin hopeatoffeeta, jonka äiti sitten lunasti minut hakiessaan. Ja sitten löysin tänään tänne missä on hopeatoffee-resepti. Kun blogikin miellyttää kovin silmää taidan jäädä lukijaksi. Nam.
maiju
Tervetuloa, ja kiitos hauskasta tarinasta 🙂