Suomalaiset ovat kovaa järjestökansaa. Jos Runebergin tortulle olisi oma järjestö, saattaisin ehkä liittyä. Kaikki pulla on hyvää, mutta Runebergin torttu on ihan omaa luokkaansa, nam. Joka keväinen houkutus. Miten on, fani vai not?
Puusohvan pehmusteena on muuten uusi tyyny Ellokselta, alehinta 3,95 €. Toinen puoli on mustaa samettia eikä tuo pinkki kanttauskaan paha ole. 🙂
This tart is a Finnish classic originally created by the wife of famous Finnish poet J.L. Runeberg. It is eaten on Mr Runebergs birthday on 5th of February, which is also a national flag day. Altough the recipe is from 1800 century, it is one of my true favourites. And quite pretty as well 🙂
Fani!! Etenkin, jos ne on sellaisia ihanan meheviä ja kosteita. Tein itse viime viikolla ja niistä tuli kamalan kuivia ja pahoja. Itse tehdyt ei rulaa 😀
Juuri näin – kosteudessa on se salaisuus! Itsetehdyissä on se silti se hyvä puoli, että sokerivesikuorrutuksen ja hillon määrää voi säädellä hillittömästi :I
Meillä mainaa monesti jäädä tortut leipomatta/ostamatta ja syömättä kun Runebergin päivänä on keskimmäisen synttärit. Nyt kyllä alkoi tehdä niin mieli, että ehkä teen sitten alkuviikosta kuitenkin jokusen tortun. 🙂 ja sit pitääkin alkaa tehdä niitä laskiaspullia. Hirveetä herkuttelua tää helmikuu! Kivaa pakkaspäivää, koitetaan tareta!
Oletko kuullut, että Runeberg syntyi oikeasti 7.2., mutta hänen ystävänsä herättivät hänet laulaen 5.2., eikä herra J.L. raaskinut huomauttaa siitä heille? Itse olen tykännyt kansallisrunoilijastamme paljon enemmän tuon tarinan kuultuani!
Hahah mua huvittaa tää fani-keskustelu 😀 oon töissä leipomossa, jossa on viimeinen kuukausi painettu noita runebergin torttuja ihan täysillä kahentoista tunnin työpäiviä. Itellä meni maku noihin torttuihin jo ekan viikon jälkeen ihan täysin! Mut voin kertoa, että eri merkkien runebergin tortut tehdään eri ohjeilla, tavoilla ja kostukkeilla, eli maku vaihtelee merkin mukaan 🙂
Huh, tuosta tulis torttuöverit varmaan itse kullekin 🙂 Ehkä ne on siks niin hyviä, että saatavuus rajoittuu yleensä tähän kevääseen. Ei se mämmikään maistu ympäri vuoden, jos nyt ylipäänsä maistuu 🙂 Itse liputan Fazerin torttujen puolesta, tykkään rouheasta koostumuksesta ja kosteuskin niissä yleensä sopiva.
SWEET!
Suomalaiset ovat kovaa järjestökansaa. Jos Runebergin tortulle olisi oma järjestö, saattaisin ehkä liittyä. Kaikki pulla on hyvää, mutta Runebergin torttu on ihan omaa luokkaansa, nam. Joka keväinen houkutus. Miten on, fani vai not?
Puusohvan pehmusteena on muuten uusi tyyny Ellokselta, alehinta 3,95 €. Toinen puoli on mustaa samettia eikä tuo pinkki kanttauskaan paha ole. 🙂
This tart is a Finnish classic originally created by the wife of famous Finnish poet J.L. Runeberg. It is eaten on Mr Runebergs birthday on 5th of February, which is also a national flag day. Altough the recipe is from 1800 century, it is one of my true favourites. And quite pretty as well 🙂
26 replies to “SWEET!”
Oi mutsi mutsi
fani!!!!!!!!!!!!
maiju
XD
nanna
Fani!! Etenkin, jos ne on sellaisia ihanan meheviä ja kosteita. Tein itse viime viikolla ja niistä tuli kamalan kuivia ja pahoja. Itse tehdyt ei rulaa 😀
maiju
Juuri näin – kosteudessa on se salaisuus! Itsetehdyissä on se silti se hyvä puoli, että sokerivesikuorrutuksen ja hillon määrää voi säädellä hillittömästi :I
nanna
Toi on totta. Niitä voi myös lisätä jokaisen haukun/lusikallisen jälkeen 😀
maiju
Haha, been there done that XD
Murmelly
Not! Mutta laskiaspullia (hillolla, absolut!) on mennyt tänä vuonna jo kolme 😛
maiju
Joo nekin menee! 😀
Tytti
Fani, ehdottomasti! Ihan paras leivonnainen. Sain viime viikolla kehiteltyä eri ohjeiden perusteella hyvän kotiversionkin. Nam!
Tähtianis
Ehdottomasti fani, ja mun mielestä pitää myöskin ehdottomasti olla valkoinen tomusokeri rinkula 🙂 Eihän se makuun vaikuta mutta… ! 😀
maiju
Vähän samoilla linjoilla, valkoinen on se perinteinen
IhanHelmee
Voi nam, ihastelin itsekkin noita tänään kaupassa, vielä en retkahtanut…
maiju
HyväHyvä, herkuttelu on parasta luvan kanssa 🙂
Elsa
Fani, kunhan runsaasti sitä ehtaa kostuketta! 😉
Berså
It looks delicious !!:)
Marissa
Ihminen, joka syö niitä salaa (itseltäänkin) matkalla bussipysäkiltä kotiin, on sitten?? Tosifani?
maiju
Mulla on joskus ollu joku samanlainen episodi, tais viimeks olla autoa ajaessa kun meni yks torttu samalla, mummms! XD
Jennati
nam,ja joka kevät olen kyllä fani 😛 tosin itsetekemät on parhaita!
Esmeralda
Meillä mainaa monesti jäädä tortut leipomatta/ostamatta ja syömättä kun Runebergin päivänä on keskimmäisen synttärit. Nyt kyllä alkoi tehdä niin mieli, että ehkä teen sitten alkuviikosta kuitenkin jokusen tortun. 🙂 ja sit pitääkin alkaa tehdä niitä laskiaspullia. Hirveetä herkuttelua tää helmikuu! Kivaa pakkaspäivää, koitetaan tareta!
alegni
Ehdottomasti fani!
Marja
Fani!! Joka tosin ei tänä vuonna ole vielä syönyt yhden yhtä Runebergin torttua… Ihana tuo tyyny!
Salla
Oletko kuullut, että Runeberg syntyi oikeasti 7.2., mutta hänen ystävänsä herättivät hänet laulaen 5.2., eikä herra J.L. raaskinut huomauttaa siitä heille? Itse olen tykännyt kansallisrunoilijastamme paljon enemmän tuon tarinan kuultuani!
maiju
No enpä tiennyt, hehe – jäi sitten tuo päivä historiankirjoihinkin näköjään! Kiitti hauskasta yksityiskohdasta 😉
Anonymous
Hahah mua huvittaa tää fani-keskustelu 😀 oon töissä leipomossa, jossa on viimeinen kuukausi painettu noita runebergin torttuja ihan täysillä kahentoista tunnin työpäiviä. Itellä meni maku noihin torttuihin jo ekan viikon jälkeen ihan täysin! Mut voin kertoa, että eri merkkien runebergin tortut tehdään eri ohjeilla, tavoilla ja kostukkeilla, eli maku vaihtelee merkin mukaan 🙂
maiju
Huh, tuosta tulis torttuöverit varmaan itse kullekin 🙂 Ehkä ne on siks niin hyviä, että saatavuus rajoittuu yleensä tähän kevääseen. Ei se mämmikään maistu ympäri vuoden, jos nyt ylipäänsä maistuu 🙂 Itse liputan Fazerin torttujen puolesta, tykkään rouheasta koostumuksesta ja kosteuskin niissä yleensä sopiva.
Katness
Rakastan Runebergin torttuja! Voi kun olisi aikaa leipoa ja tehda niita tutuiksi amerikkalaisille… Ehka ensi vuonna…