Nyt seuraa niin retroa jouluherkkua, että herkimmille varoitus! Tämä tuote jakaa varmaan muutenkin mielipiteitä, vähän niinkuin mämmi… Kyseessä on sekametelisoppa, tuo jouluinen tumma imelien kuivahedelmien sekoitus! Myös luumu yksinään käy, sillä se tässä on se juttu. Sekametelisoppa tarjoillaan tietysti kermavaahdon kanssa, nam! Puolesta vai vastaan? 🙂 Hi! In Finland some people tend to make this kind of dessert cream from dried plums, apples and apricots. It´s a very retro dessert in Christmas time I can tell you, and many don´t like it at all. But I do! Maybe it´s that plum that tastes so good with whipped cream, yummy…!
Hih, kuulun just noihin ou-nou-ei-sekametelisoppaa!-tyyppeihin. Pitäiskohän tänä jouluna maistaa pitkästä aikaa äidin tekemänä runsaalla kermavaahdolla? Sun kuvissa se näyttää niin herkulliselta. Ihanat noi patinoituneet lusikat!
Ooo, nostalgia! We have the same in Sweden! My grandmother made it for dessert on weekdays, cheap and easy I guess. If I remember correctly, we called it ”sviskonkräm” and had just prunes in it. It was served with un-wipped cream. Maybe I should give it a try, for old times sake?!
Japp nostalgia! Jag tänkte lite att ni också kan ha någonting likadant i Sverige – det är konstiga rätter som vi äter här, hihhih 🙂 Kan hända att den smakar jättegott efter alla år, hoppas du får inspiration att prova!!
Puolesta, itse en ole osannut/hoksannut tehdä, mutta jouluisin vanhemmilla tätä syödään ja paljon, myös riisipuurossa ja yksistään ja kermavaahdon kera! NJAM!
Namm, ehdottomasti herkkua parhaimmillaan! Olen täsää jarrutellut sen tekoa, mutta taidan sortua jo ennen joulua:D Meidän perhe syö sen riisipuuron kera sitten aattoaamuna, toki teen tätä herkkua muulloinkin kuin vain jouluna. Kermavaahdon kera ja kahvi kaveriksi, se on minulle uutta, mutta kiitos vinkistä, tarjoan ehdottomasti!
Me ollaan tehty näitä jouluherkkuja ihan tahallaan jo ennen joulua ettei sitten tuu kaikki hyvä kerralla. Jouluna ei ehdi nauttia kunnolla, kun on niin paljon kaikkea! Ihana kyllä tuo teidän aattoaamun perinne <3
Mä oon niin puolesta!
Tuo herkku kuuluu vaan jostain syystä minullakin kategoriaan ”vain oman äidin tekemää” eli en ole koskaan itse valmistanut. Ehkä ikä jo sallisi kuulua noihin äiteihin..
Joo toi onkin hassu tilanne – että milloin alkaa itse pitämään niitä perinteitä pystyssä, kun jotkut jutut on vaan niin just sen oman mummon tai äidin tekemiä 😉
No tästäpä tosiaan yksi jouluklassikko lisää! Mun 6 v. ei tästä tykännyt, mutta pikkuhiljaa.. kummasti ne lapsuuden maut alkaa sit vanhempana tykästyttämään 🙂
Puolesta!!! 🙂 perinteet kunniaan! Lapsena en tykännyt yhtään, eikä omatkaan lapset tykkää, mutta minä liputan sen puolesta että joitain vanhoja juttuja kuuluu pitää yllä, ja kyllä se pieni kattilallinen soppaa aina tekee kauppansa. 😀
Just näin! Ehkä joulu on juuri sen takia niin spesiaali, kun siihen liittyy kaikki tämmöiset ruoat ja maut, mitä ei muuten kovin usein syödä. On kiva, että jotkut jutut on ja pysyy – oli se sitten niinkin yksinkertainen kuin sekametelisoppa! 😀
Puolesta! Mutta mulle mieluiten pelkillä luumuilla. Äidin tekemä on parempaa, mutta ehkä ennen äidin joulupadoille pääsyä pitää kokeilla itsekin. 🙂 Luumut on muutenkin mun herkkua, kuin karkkia!
Täytyy todeta, että vastaan ;). Jokin siinä maussa tökkii, mutta onneksi jouluna muita herkkuja riittää! Jouluinen arvontavinkki: jos tykkäät suomalaisesta designkäsityöstä, niin täältä voit voittaa 100% villatuotteita: http://neovias.blogspot.fi/2013/12/arvonta-giveaway.html
Puolesta -mutta what, kermavaahdolla? Meillä on aina syöty sekametelisoppaa riisipuuron kanssa. Tai oikeestaan riisipuuroa sekametelisopalla 🙂 Ehkä joskus pitää maistaa kermavaahtoakin.
Joo moni syö riisipuuron kanssa ja itsekin teen niin välillä. Kerman kanssa sekameteli on ehkä enemmän jälkiruokamaisempi ja aavistuksen kevyempi. Puuro ja soppa on useasti liian tuhti yhdistelmä, etenkin jouluaattona, heh 😀 Kannattaa koittaa kermalla, se on ihan parasta!
PLUMS, APPLES AND APRICOTS
Nyt seuraa niin retroa jouluherkkua, että herkimmille varoitus! Tämä tuote jakaa varmaan muutenkin mielipiteitä, vähän niinkuin mämmi… Kyseessä on sekametelisoppa, tuo jouluinen tumma imelien kuivahedelmien sekoitus! Myös luumu yksinään käy, sillä se tässä on se juttu. Sekametelisoppa tarjoillaan tietysti kermavaahdon kanssa, nam!
Puolesta vai vastaan? 🙂
Hi! In Finland some people tend to make this kind of dessert cream from dried plums, apples and apricots. It´s a very retro dessert in Christmas time I can tell you, and many don´t like it at all. But I do! Maybe it´s that plum that tastes so good with whipped cream, yummy…!
34 replies to “PLUMS, APPLES AND APRICOTS”
Tibs
Hih, kuulun just noihin ou-nou-ei-sekametelisoppaa!-tyyppeihin. Pitäiskohän tänä jouluna maistaa pitkästä aikaa äidin tekemänä runsaalla kermavaahdolla? Sun kuvissa se näyttää niin herkulliselta. Ihanat noi patinoituneet lusikat!
Maiju
Kannattaa kokeilla, ja tosiaan kunnolla kermavaahtoa puskuriksi 😉
Pieni lintu
Näyttää kauniilta, vaikka en olekaan tuollaisen sörsselin ystävä. Ihanat kuvat!! <3
Maiju
Ajattelin eka ettei tästä voi saada minkäänlaisia kuvia, mutta yksinkertaisella kattauksella on näköjään olla suuri vaikutus 🙂
Christine - House of C
It looks just yummie! Great pics, thanks for sharing! xo
Maiju
It is good, if you like plums!
Sara
Ooo, nostalgia! We have the same in Sweden! My grandmother made it for dessert on weekdays, cheap and easy I guess. If I remember correctly, we called it ”sviskonkräm” and had just prunes in it. It was served with un-wipped cream. Maybe I should give it a try, for old times sake?!
Hugs form Sweden!
Maiju
Japp nostalgia! Jag tänkte lite att ni också kan ha någonting likadant i Sverige – det är konstiga rätter som vi äter här, hihhih 🙂 Kan hända att den smakar jättegott efter alla år, hoppas du får inspiration att prova!!
sanni
kyllä! ja kaveriksi riisipuuroa <3 mmmm.
Maiju
Juuri onkin riisipuuro pöhisemässä eli pian tätä taivaallista komboa saa! Vaikka on se tuhtia tavaraa noin yhdessä syötynä, huh 🙂
Leena
Puolesta. Ehdottomasti. Pussi odottaa hetkeään. 🙂
Maiju
Hyvä! Vanhat herkut kunniaan! 😀
Ride
Puolesta! Vesi nousi kielelle! Naaaammmmm 🙂
Maiju
Niinpä, ja toimii hyvin yhteen muuten kahvinkin kanssa – kunnolla vahvoja makuja!
Jasmiina
Puolesta, itse en ole osannut/hoksannut tehdä, mutta jouluisin vanhemmilla tätä syödään ja paljon, myös riisipuurossa ja yksistään ja kermavaahdon kera! NJAM!
Maiju
Joo kummin vain – puurolla tai ilman, toimii!! 🙂
Villis
Namm, ehdottomasti herkkua parhaimmillaan! Olen täsää jarrutellut sen tekoa, mutta taidan sortua jo ennen joulua:D Meidän perhe syö sen riisipuuron kera sitten aattoaamuna, toki teen tätä herkkua muulloinkin kuin vain jouluna. Kermavaahdon kera ja kahvi kaveriksi, se on minulle uutta, mutta kiitos vinkistä, tarjoan ehdottomasti!
Maiju
Me ollaan tehty näitä jouluherkkuja ihan tahallaan jo ennen joulua ettei sitten tuu kaikki hyvä kerralla. Jouluna ei ehdi nauttia kunnolla, kun on niin paljon kaikkea! Ihana kyllä tuo teidän aattoaamun perinne <3
-V-
Mä oon niin puolesta!
Tuo herkku kuuluu vaan jostain syystä minullakin kategoriaan ”vain oman äidin tekemää” eli en ole koskaan itse valmistanut. Ehkä ikä jo sallisi kuulua noihin äiteihin..
Maiju
Joo toi onkin hassu tilanne – että milloin alkaa itse pitämään niitä perinteitä pystyssä, kun jotkut jutut on vaan niin just sen oman mummon tai äidin tekemiä 😉
Perhesalaattisekoitus
Puolesta… en olekaan tätä perinneruokaa tehnyt ja opettanut lapsia siitä tykkäämään! Jouluhaaste meille! 🙂
Maiju
No tästäpä tosiaan yksi jouluklassikko lisää! Mun 6 v. ei tästä tykännyt, mutta pikkuhiljaa.. kummasti ne lapsuuden maut alkaa sit vanhempana tykästyttämään 🙂
Tanja
Puolesta!
Jääkaappikylmänä, nam!!
Maiju
Joo niinpä – jääkaapissa mekin säilytetään ja sellaisena on kaikkein raikkainta!
heidi
Puolesta!!! 🙂 perinteet kunniaan! Lapsena en tykännyt yhtään, eikä omatkaan lapset tykkää, mutta minä liputan sen puolesta että joitain vanhoja juttuja kuuluu pitää yllä, ja kyllä se pieni kattilallinen soppaa aina tekee kauppansa. 😀
Maiju
Just näin! Ehkä joulu on juuri sen takia niin spesiaali, kun siihen liittyy kaikki tämmöiset ruoat ja maut, mitä ei muuten kovin usein syödä. On kiva, että jotkut jutut on ja pysyy – oli se sitten niinkin yksinkertainen kuin sekametelisoppa! 😀
xHenna
Puolesta! Mutta mulle mieluiten pelkillä luumuilla. Äidin tekemä on parempaa, mutta ehkä ennen äidin joulupadoille pääsyä pitää kokeilla itsekin. 🙂 Luumut on muutenkin mun herkkua, kuin karkkia!
Maiju
Mäkin tykkään luumuista – sekä tuoreista että kuivatuista. Ja kerman kanssa se on aivan lyömätön yhdistelmä!
Sussu
Puolesta! Ja kiitos, olisin unohtanut tämän joulumenusta, kun ensimmäistä kertaa teen itse ruuat. 🙂
Maiju
Jouluruoissa on kyllä hommaa, tsempit!! Hyvä että ei jäänyt tämä herkku pois 🙂
Katja
Täytyy todeta, että vastaan ;). Jokin siinä maussa tökkii, mutta onneksi jouluna muita herkkuja riittää! Jouluinen arvontavinkki: jos tykkäät suomalaisesta designkäsityöstä, niin täältä voit voittaa 100% villatuotteita:
http://neovias.blogspot.fi/2013/12/arvonta-giveaway.html
Maiju
Eri mieltä saa tietysti olla 🙂 Pitääpä käydä katsomassa arvonta!!
Hanna
Puolesta -mutta what, kermavaahdolla? Meillä on aina syöty sekametelisoppaa riisipuuron kanssa. Tai oikeestaan riisipuuroa sekametelisopalla 🙂 Ehkä joskus pitää maistaa kermavaahtoakin.
Maiju
Joo moni syö riisipuuron kanssa ja itsekin teen niin välillä. Kerman kanssa sekameteli on ehkä enemmän jälkiruokamaisempi ja aavistuksen kevyempi. Puuro ja soppa on useasti liian tuhti yhdistelmä, etenkin jouluaattona, heh 😀 Kannattaa koittaa kermalla, se on ihan parasta!