Maiju Saw
  • About

PLUMS, APPLES AND APRICOTS

By Maiju Saha on 10.12.2013

Nyt seuraa niin retroa jouluherkkua, että herkimmille varoitus! Tämä tuote jakaa varmaan muutenkin mielipiteitä, vähän niinkuin mämmi… Kyseessä on sekametelisoppa, tuo jouluinen tumma imelien kuivahedelmien sekoitus! Myös luumu yksinään käy, sillä se tässä on se juttu. Sekametelisoppa tarjoillaan tietysti kermavaahdon kanssa, nam!
 
Puolesta vai vastaan? 🙂




Hi! In Finland some people tend to make this kind of dessert cream from dried plums, apples and apricots. It´s a very retro dessert in Christmas time I can tell you, and many don´t like it at all. But I do! Maybe it´s that plum that tastes so good with whipped cream, yummy…!




food and drinkphotographyretrox-mas
Posted in Christmas, Food and drink.
Share
PreviousYET ANOTHER..
Next(X-MAS) SHOPPING WITH OSTOHYVITYS

34 replies to “PLUMS, APPLES AND APRICOTS”

  1. Tibs 10.12.2013 at 10:09

    Hih, kuulun just noihin ou-nou-ei-sekametelisoppaa!-tyyppeihin. Pitäiskohän tänä jouluna maistaa pitkästä aikaa äidin tekemänä runsaalla kermavaahdolla? Sun kuvissa se näyttää niin herkulliselta. Ihanat noi patinoituneet lusikat!

    Vastaa
    • Maiju 10.12.2013 at 15:30

      Kannattaa kokeilla, ja tosiaan kunnolla kermavaahtoa puskuriksi 😉

      Vastaa
  2. Pieni lintu 10.12.2013 at 10:57

    Näyttää kauniilta, vaikka en olekaan tuollaisen sörsselin ystävä. Ihanat kuvat!! <3

    Vastaa
    • Maiju 10.12.2013 at 15:32

      Ajattelin eka ettei tästä voi saada minkäänlaisia kuvia, mutta yksinkertaisella kattauksella on näköjään olla suuri vaikutus 🙂

      Vastaa
  3. Christine - House of C 10.12.2013 at 11:15

    It looks just yummie! Great pics, thanks for sharing! xo

    Vastaa
    • Maiju 10.12.2013 at 15:33

      It is good, if you like plums!

      Vastaa
  4. Sara 10.12.2013 at 12:39

    Ooo, nostalgia! We have the same in Sweden! My grandmother made it for dessert on weekdays, cheap and easy I guess. If I remember correctly, we called it ”sviskonkräm” and had just prunes in it. It was served with un-wipped cream. Maybe I should give it a try, for old times sake?!

    Hugs form Sweden!

    Vastaa
    • Maiju 10.12.2013 at 15:38

      Japp nostalgia! Jag tänkte lite att ni också kan ha någonting likadant i Sverige – det är konstiga rätter som vi äter här, hihhih 🙂 Kan hända att den smakar jättegott efter alla år, hoppas du får inspiration att prova!!

      Vastaa
  5. sanni 10.12.2013 at 13:24

    kyllä! ja kaveriksi riisipuuroa <3 mmmm.

    Vastaa
    • Maiju 10.12.2013 at 15:39

      Juuri onkin riisipuuro pöhisemässä eli pian tätä taivaallista komboa saa! Vaikka on se tuhtia tavaraa noin yhdessä syötynä, huh 🙂

      Vastaa
  6. Leena 10.12.2013 at 13:30

    Puolesta. Ehdottomasti. Pussi odottaa hetkeään. 🙂

    Vastaa
    • Maiju 10.12.2013 at 15:40

      Hyvä! Vanhat herkut kunniaan! 😀

      Vastaa
  7. Ride 10.12.2013 at 14:34

    Puolesta! Vesi nousi kielelle! Naaaammmmm 🙂

    Vastaa
    • Maiju 10.12.2013 at 15:40

      Niinpä, ja toimii hyvin yhteen muuten kahvinkin kanssa – kunnolla vahvoja makuja!

      Vastaa
  8. Jasmiina 10.12.2013 at 15:44

    Puolesta, itse en ole osannut/hoksannut tehdä, mutta jouluisin vanhemmilla tätä syödään ja paljon, myös riisipuurossa ja yksistään ja kermavaahdon kera! NJAM!

    Vastaa
    • Maiju 10.12.2013 at 17:21

      Joo kummin vain – puurolla tai ilman, toimii!! 🙂

      Vastaa
  9. Villis 10.12.2013 at 17:24

    Namm, ehdottomasti herkkua parhaimmillaan! Olen täsää jarrutellut sen tekoa, mutta taidan sortua jo ennen joulua:D Meidän perhe syö sen riisipuuron kera sitten aattoaamuna, toki teen tätä herkkua muulloinkin kuin vain jouluna. Kermavaahdon kera ja kahvi kaveriksi, se on minulle uutta, mutta kiitos vinkistä, tarjoan ehdottomasti!

    Vastaa
    • Maiju 10.12.2013 at 20:24

      Me ollaan tehty näitä jouluherkkuja ihan tahallaan jo ennen joulua ettei sitten tuu kaikki hyvä kerralla. Jouluna ei ehdi nauttia kunnolla, kun on niin paljon kaikkea! Ihana kyllä tuo teidän aattoaamun perinne <3

      Vastaa
  10. -V- 10.12.2013 at 17:34

    Mä oon niin puolesta!
    Tuo herkku kuuluu vaan jostain syystä minullakin kategoriaan ”vain oman äidin tekemää” eli en ole koskaan itse valmistanut. Ehkä ikä jo sallisi kuulua noihin äiteihin..

    Vastaa
    • Maiju 10.12.2013 at 20:27

      Joo toi onkin hassu tilanne – että milloin alkaa itse pitämään niitä perinteitä pystyssä, kun jotkut jutut on vaan niin just sen oman mummon tai äidin tekemiä 😉

      Vastaa
  11. Perhesalaattisekoitus 10.12.2013 at 17:37

    Puolesta… en olekaan tätä perinneruokaa tehnyt ja opettanut lapsia siitä tykkäämään! Jouluhaaste meille! 🙂

    Vastaa
    • Maiju 10.12.2013 at 20:29

      No tästäpä tosiaan yksi jouluklassikko lisää! Mun 6 v. ei tästä tykännyt, mutta pikkuhiljaa.. kummasti ne lapsuuden maut alkaa sit vanhempana tykästyttämään 🙂

      Vastaa
  12. Tanja 10.12.2013 at 18:07

    Puolesta!
    Jääkaappikylmänä, nam!!

    Vastaa
    • Maiju 10.12.2013 at 20:30

      Joo niinpä – jääkaapissa mekin säilytetään ja sellaisena on kaikkein raikkainta!

      Vastaa
  13. heidi 10.12.2013 at 19:55

    Puolesta!!! 🙂 perinteet kunniaan! Lapsena en tykännyt yhtään, eikä omatkaan lapset tykkää, mutta minä liputan sen puolesta että joitain vanhoja juttuja kuuluu pitää yllä, ja kyllä se pieni kattilallinen soppaa aina tekee kauppansa. 😀

    Vastaa
    • Maiju 10.12.2013 at 20:32

      Just näin! Ehkä joulu on juuri sen takia niin spesiaali, kun siihen liittyy kaikki tämmöiset ruoat ja maut, mitä ei muuten kovin usein syödä. On kiva, että jotkut jutut on ja pysyy – oli se sitten niinkin yksinkertainen kuin sekametelisoppa! 😀

      Vastaa
  14. xHenna 10.12.2013 at 22:32

    Puolesta! Mutta mulle mieluiten pelkillä luumuilla. Äidin tekemä on parempaa, mutta ehkä ennen äidin joulupadoille pääsyä pitää kokeilla itsekin. 🙂 Luumut on muutenkin mun herkkua, kuin karkkia!

    Vastaa
    • Maiju 11.12.2013 at 14:02

      Mäkin tykkään luumuista – sekä tuoreista että kuivatuista. Ja kerman kanssa se on aivan lyömätön yhdistelmä!

      Vastaa
  15. Sussu 11.12.2013 at 7:51

    Puolesta! Ja kiitos, olisin unohtanut tämän joulumenusta, kun ensimmäistä kertaa teen itse ruuat. 🙂

    Vastaa
    • Maiju 11.12.2013 at 23:36

      Jouluruoissa on kyllä hommaa, tsempit!! Hyvä että ei jäänyt tämä herkku pois 🙂

      Vastaa
  16. Katja 11.12.2013 at 8:23

    Täytyy todeta, että vastaan ;). Jokin siinä maussa tökkii, mutta onneksi jouluna muita herkkuja riittää! Jouluinen arvontavinkki: jos tykkäät suomalaisesta designkäsityöstä, niin täältä voit voittaa 100% villatuotteita:
    http://neovias.blogspot.fi/2013/12/arvonta-giveaway.html

    Vastaa
    • Maiju 11.12.2013 at 23:37

      Eri mieltä saa tietysti olla 🙂 Pitääpä käydä katsomassa arvonta!!

      Vastaa
  17. Hanna 11.12.2013 at 21:07

    Puolesta -mutta what, kermavaahdolla? Meillä on aina syöty sekametelisoppaa riisipuuron kanssa. Tai oikeestaan riisipuuroa sekametelisopalla 🙂 Ehkä joskus pitää maistaa kermavaahtoakin.

    Vastaa
    • Maiju 11.12.2013 at 23:40

      Joo moni syö riisipuuron kanssa ja itsekin teen niin välillä. Kerman kanssa sekameteli on ehkä enemmän jälkiruokamaisempi ja aavistuksen kevyempi. Puuro ja soppa on useasti liian tuhti yhdistelmä, etenkin jouluaattona, heh 😀 Kannattaa koittaa kermalla, se on ihan parasta!

      Vastaa

Vastaa Peruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  • About