Pakko myöntää, että olin tän ruoan suhteen aika epäileväinen. Ajatus kypsästä punajuuresta ja pastasta yhdessä ei oikein sytyttänyt. Mutta tulihan siitä tietty hyvää – vähän tulista, mutta samaan aikaan ihanan täyteläistä!
Punajuurikastikkeen valmistus alkaa tietenkin vihannesten kuorimistalkoilla. Tämän jälkeen raasta porkkanat ja punajuuret karkealla terällä sekä pilko sipuli ja valkosipulit. Seuraavaksi kaiva esiin mahdollisimman iso kasari ja kuullota siinä hetki sipuleita, lisää joukkoon myös porkkana- ja punajuuriraaste. Tämän jälkeen kaada sekaan tomaattimurska, chili, liemikuutiot sekä mausteet. Hauduta n. 20-30 min kannen alla. Valmista tämän jälkeen valkokastike. Lado kastikkeita ja lasagnelevyjä vuorotellen isoon vuokaan, jätä valkokastikekerros viimeiseksi. Raasta päälle vielä juustoraastetta ja kypsennä uunissa 200 asteessa n. 40 min. Sailor made lasagne with beetroot. I didn´t think that the combination would work. But it did!
B e e t r o o t – t o m a t o s a u c e
1 kg beetroot peeled and grated
3 carrots peeled and grated
2 onions chopped
8 garlic cloves chopped
2 red chili peppers chopped
400 g canned tomato crush
2 vegetable bouillon cubes
salt / black pepper / oregano / basil
C h e e s e s a u c e
50 g butter
1 cup flour
1 l milk
salt / white pepper
200 g strong cheese grated
150 g cheese grated
+ lasagne thins and grated cheese on top
Owen: 200 C / 40 min
Tein tätä! Tai ainakin sinnepäin. Ei ollut tuoretta valkosipulia eikä chiliä ja korvasin ne chilirouheella ja valkosipulijauheella. Tuli aika tulista, mutta hyvää!! Kiitti ohjeesta.
Viikon oli ollut kilon punajuuripussi jääkaapissa ja olin miettinyt, mitä siitä teen. Pienesti tuli ongelmia löytää iso kasari enkä löytänytkään ja piti kahdessa otteessa paistella kasviksia pehmeämmiksi! Noita juustojakaan ei ollut ja laitoin Emmentalia ja Koskenlaskijaa. Olipa ihanan makuista, mutta homma kesti tosiaan aika kauan kun noita kasviksia sai vääntää ja kääntää, että sai raasteeksi asti! Mutta kannatti nähdä aikaa ja vaivaa.
Joo on tämä kyllä suuritöinen – ihan peruslasagnekin tuntuu välillä ylivoimaselta tehdä vaikka ei tarvi mitään raastaakaan! Ja maku tosiaan aika kivan tulinen, hyvä kun tuli punajuurille käyttöä 🙂
BEETROOT LASAGNE
Pakko myöntää, että olin tän ruoan suhteen aika epäileväinen. Ajatus kypsästä punajuuresta ja pastasta yhdessä ei oikein sytyttänyt. Mutta tulihan siitä tietty hyvää – vähän tulista, mutta samaan aikaan ihanan täyteläistä!
Punajuurikastikkeen valmistus alkaa tietenkin vihannesten kuorimistalkoilla. Tämän jälkeen raasta porkkanat ja punajuuret karkealla terällä sekä pilko sipuli ja valkosipulit. Seuraavaksi kaiva esiin mahdollisimman iso kasari ja kuullota siinä hetki sipuleita, lisää joukkoon myös porkkana- ja punajuuriraaste. Tämän jälkeen kaada sekaan tomaattimurska, chili, liemikuutiot sekä mausteet. Hauduta n. 20-30 min kannen alla. Valmista tämän jälkeen valkokastike. Lado kastikkeita ja lasagnelevyjä vuorotellen isoon vuokaan, jätä valkokastikekerros viimeiseksi. Raasta päälle vielä juustoraastetta ja kypsennä uunissa 200 asteessa n. 40 min.
Sailor made lasagne with beetroot. I didn´t think that the combination would work. But it did!
B e e t r o o t – t o m a t o s a u c e
1 kg beetroot peeled and grated
3 carrots peeled and grated
2 onions chopped
8 garlic cloves chopped
2 red chili peppers chopped
400 g canned tomato crush
2 vegetable bouillon cubes
salt / black pepper / oregano / basil
C h e e s e s a u c e
50 g butter
1 cup flour
1 l milk
salt / white pepper
200 g strong cheese grated
150 g cheese grated
+ lasagne thins and grated cheese on top
Owen: 200 C / 40 min
8 replies to “BEETROOT LASAGNE”
Siiri
Oi nam, punajuuri kuullosta ihanalta piristykseltä lasagneen. 🙂
Maiju
Se _oli_ hyvää, vaikka suuresti epäilin ensin!
Peeta
Meillä on viime aikoina innostuttu punajuurista, joten tää vois hyvinkin mennä testiin. Kuulostaa ja näyttää herkulta!
Maiju
Testatkaa ihmeessä – voisin kuvitella, että joku vuohenjuusto terästäisi makua entisestän!
Hanna
Tein tätä! Tai ainakin sinnepäin. Ei ollut tuoretta valkosipulia eikä chiliä ja korvasin ne chilirouheella ja valkosipulijauheella. Tuli aika tulista, mutta hyvää!! Kiitti ohjeesta.
Viikon oli ollut kilon punajuuripussi jääkaapissa ja olin miettinyt, mitä siitä teen. Pienesti tuli ongelmia löytää iso kasari enkä löytänytkään ja piti kahdessa otteessa paistella kasviksia pehmeämmiksi! Noita juustojakaan ei ollut ja laitoin Emmentalia ja Koskenlaskijaa. Olipa ihanan makuista, mutta homma kesti tosiaan aika kauan kun noita kasviksia sai vääntää ja kääntää, että sai raasteeksi asti! Mutta kannatti nähdä aikaa ja vaivaa.
Maiju
Joo on tämä kyllä suuritöinen – ihan peruslasagnekin tuntuu välillä ylivoimaselta tehdä vaikka ei tarvi mitään raastaakaan! Ja maku tosiaan aika kivan tulinen, hyvä kun tuli punajuurille käyttöä 🙂
Dagný Björg • Feel Inspired Blog
This I must try!
Maiju
Great!!