Hei! Koska meillä alkaa ilmojen vähänkin lämmetessä kuulua sohvan toisesta päästä jos jonkinmoista kastike- ja marinadiaiheista hyminää, päätin lähteä mukaan Indiedaysin ja Rajamäen etikoiden yhteistyökampanjaan. Etikka ei siis ole meillä mikään vieras aine vaan se on maku, josta me molemmat merimiehen kanssa tykkäämme. Itsellä etikkaiset makumuistot liittyvät erityisesti lapsuuden tillisiin mummonkurkkuihin eli tuorekurkkuviipaleisiin, joihin on sekoitettu hieman sokeria ja suolaa, kuivattua tilliä sekä tietysti etikkaa. Voisin edelleen syödä niitä ämpärillisen!
Tänä keväänä meillä on pullotettu itsetehtyä ketsuppia. Kyllä! Ensin ajattelin, että onpas turhaa, mutta eipä ollutkaan sillä ketsupista tuli todella hyvää kivalla chilipotkulla. Ihan ketsupin makuista, jos joku miettii. Resepti ei ole mikään monimutkainen ja siihen voi itse tuoda makuvivahteita esimerkiksi juuri chilillä tai käyttämällä jotakin Rajamäen maustetuista etikoista. Seuraavassa ohjeessa ketsuppiin lorautettiin vadelma & persikka -omenaviinietikkaa sekä valkoviinietikkaa. Etikat saatu osana yhteistyötä / Vinegars gifted
Ketsupin valmistus alkaa kuorimalla ja pilkkomalla kasvikset. Kaada ne isoon kasariin tai kattilaan ja lisää paseerattu tomaatti sekä suola. Anna kiehua aina välillä hämmennellen kunnes kasvikset ovat täysin kypsiä ja pehmenneet. Lisää tämän jälkeen etikka, sokeri ja neilikka, ja keitä vielä 5 minuuttia. Ota kattila levyltä ja soseuta ketsuppi tasaiseksi sauvasekoittimella. Anna ketsupin jäähtyä ja pullota tai purkita se tämän jälkeen. Säilytä kylmässä!
Me tehtiin ketsuppi tällä kertaa kotona, koska siellä on hygienian kannalta paremmat kokkailumahdollisuudet kuin saaressa. Ketsupin määränpää oli kumminkin vahvasti mökkiburgerin välissä eli valmista lopputulosta maisteltiin mökkiterassilla, ai että! Ketsuppi kuten kaikki muukin etikkainen ruoka taittaa hyvin esimerkiksi juuri rasvaisempia grilliruokia eli on ehdoton maku kesäkokkailuihin – lisää reseptejä voi käydä kurkkamassa Rajamäen verkkosivuilta, jossa on käynnissä myös lukijakilpailu! Vinegar was the name of the day today as sailor made ketchup by using vinegars by Rajamäen. Lots of nice flavors like raspberry & peach, lemon, herb mix and honey that can be used in so many ways!
Ihan tarkkaan en osaa sanoa, mutta luulisi että muutamia viikkoja ainakin. Me ollaan syöty vielä kuukauden vanhaakin eikä mitään vikaa. Sokeri ja etikka kumminkin lisäävät säilyvyyttä hyvin + säilytys kylmässä. Ja jos ei ole kova ketsupin kuluttaja, niin kannattaa puolittaa tämä ohje 🙂
HOMEMADE KETCHUP!
Hei! Koska meillä alkaa ilmojen vähänkin lämmetessä kuulua sohvan toisesta päästä jos jonkinmoista kastike- ja marinadiaiheista hyminää, päätin lähteä mukaan Indiedaysin ja Rajamäen etikoiden yhteistyökampanjaan. Etikka ei siis ole meillä mikään vieras aine vaan se on maku, josta me molemmat merimiehen kanssa tykkäämme. Itsellä etikkaiset makumuistot liittyvät erityisesti lapsuuden tillisiin mummonkurkkuihin eli tuorekurkkuviipaleisiin, joihin on sekoitettu hieman sokeria ja suolaa, kuivattua tilliä sekä tietysti etikkaa. Voisin edelleen syödä niitä ämpärillisen!
Tänä keväänä meillä on pullotettu itsetehtyä ketsuppia. Kyllä! Ensin ajattelin, että onpas turhaa, mutta eipä ollutkaan sillä ketsupista tuli todella hyvää kivalla chilipotkulla. Ihan ketsupin makuista, jos joku miettii. Resepti ei ole mikään monimutkainen ja siihen voi itse tuoda makuvivahteita esimerkiksi juuri chilillä tai käyttämällä jotakin Rajamäen maustetuista etikoista. Seuraavassa ohjeessa ketsuppiin lorautettiin vadelma & persikka -omenaviinietikkaa sekä valkoviinietikkaa.
Etikat saatu osana yhteistyötä / Vinegars gifted
Ketsupin valmistus alkaa kuorimalla ja pilkkomalla kasvikset. Kaada ne isoon kasariin tai kattilaan ja lisää paseerattu tomaatti sekä suola. Anna kiehua aina välillä hämmennellen kunnes kasvikset ovat täysin kypsiä ja pehmenneet. Lisää tämän jälkeen etikka, sokeri ja neilikka, ja keitä vielä 5 minuuttia. Ota kattila levyltä ja soseuta ketsuppi tasaiseksi sauvasekoittimella. Anna ketsupin jäähtyä ja pullota tai purkita se tämän jälkeen. Säilytä kylmässä!
Me tehtiin ketsuppi tällä kertaa kotona, koska siellä on hygienian kannalta paremmat kokkailumahdollisuudet kuin saaressa. Ketsupin määränpää oli kumminkin vahvasti mökkiburgerin välissä eli valmista lopputulosta maisteltiin mökkiterassilla, ai että! Ketsuppi kuten kaikki muukin etikkainen ruoka taittaa hyvin esimerkiksi juuri rasvaisempia grilliruokia eli on ehdoton maku kesäkokkailuihin – lisää reseptejä voi käydä kurkkamassa Rajamäen verkkosivuilta, jossa on käynnissä myös lukijakilpailu!
Vinegar was the name of the day today as sailor made ketchup by using vinegars by Rajamäen. Lots of nice flavors like raspberry & peach, lemon, herb mix and honey that can be used in so many ways!
12 replies to “HOMEMADE KETCHUP!”
Nellyssi
Voiskin jossain välissä itse tehdä ketsuppia, jos se kert on oikeasti NOIN helppoa!
Maiju
Mustakin se oli yllättävän helppoa – toki aineita on monta, mutta itse valmistus on tosi simppeliä! Ja koostumus ihan tavallisen ketsupin tapaista 🙂
Hannele/Täyttä Elämää
Monesti on ollut mielessä että olis hauska kokeilla itse tehtyä ketsuppia ja sinappia. Vielä en ole saanut aikaiseksi. Hauskaa päivää sulle 🙂
Maiju
Kerrankos sitä kokeilisi molempia, saa ainakin lisäaineetonta tavaraa tekemällä itse!
korhoanna
Nam! Täytyypä kokeilla 🙂
Maiju
Jep! Ja joku nätimpi pullo vielä niin avot 🙂
Jaana K
Nam! Pakko kokeilla!
Maiju
🙂 🙂
Hamsteri
Moi!
Kokkailu-ummikko kyselee… Miten pitkään tää omatekoinen ketsuppi säilyy jääkaapissa? Kuulosti nimittäin tosi hyvältä ja helpolta!
Maiju
Ihan tarkkaan en osaa sanoa, mutta luulisi että muutamia viikkoja ainakin. Me ollaan syöty vielä kuukauden vanhaakin eikä mitään vikaa. Sokeri ja etikka kumminkin lisäävät säilyvyyttä hyvin + säilytys kylmässä. Ja jos ei ole kova ketsupin kuluttaja, niin kannattaa puolittaa tämä ohje 🙂
riiri
Oioi kerro jo mistä se on harmaa bomber-takki on peräisin?:)
Maiju
Se on Seppälästä (jossa tosi harvoin käyn)!