Heips! Laitan vielä toisen ohjeen Ainan synttärikemuilta eli pannacottaa lakkahillolla. Teimme annoksista pieniä herkkupaloja snapsilaseihin ja niistä tykättiin kovasti! Pannacotan tekoon löytyy varmaan vielä hifimpiä ohjeita, mutta näillä aineilla syntyy sellainen lastensynttäreille sopiva ja helppo tarjottava. Valmiita annoksia tulee tällä ohjeella noin 22 kpl riippuen tietenkin kulhojen koosta.
Valmistaminen alkaa liivatelehtien liottamisella eli laita ne ohjeen mukaisesti kylmään veteen notkistumaan. Tämän jälkeen mittaa loput aineet sitruunaa lukuunottamatta kattilaan ja kiehauta. Vaniljasokerin sijasta voi tietenkin käyttää vaniljatankoa eli valitse se, jossa niitä on saatavilla. Kun seos on kiehunut, ota kattila pois levyltä ja lisää sitruunanmehua maun mukaan – maistele! Lisää myös liivatteet ja anna seoksen jäähtyä hieman. Kaada tarjoilukuppeihin ja laita kylmään jähmettymään.
Pannacotan kanssa voi tarjoilla mitä tahansa hilloa, meillä sattui olemaan pakastelakkoja eli merimies lisäsi myöskin niiden sekaan veteen liotettua liivatetta ja sokeria. Kaada hilloke jähmettyneen pannacotan päälle, etteivät massat sekoitu. Valmista! Hi there! He is another thing we served on last Thursday on Aina´s party and people seemed to like it a lot! I know there is much more fancier recipes to be found for making pannacotta, but this worked well for a kid´s party. For the pannacotta you need: 600 g | cream 100 g | sugar 1½ ts | vanilla sugar / one vanilla pod gelatine lemon juice See from the gelatine pack how much you need it for 6 dl liquid and follow the instructions given. Then mix all the other ingredients excpet lemon juice and cook it until it starts to boil. Add the gelatine and lemon juice, taste how much acid the mixture needs! Pour the mixture to the serving cups and let them cool down. For the jam you need: 150 g cloudberries water sugar gelatine The point here is only to add some gelatine to the cloudberry jam so that it sticks with the pannecotta well. See the instructions from the gelatine pack you are using.
Voi mikä herkku! Minulla vaan eivät lakat tahdo säilyä pakkasessa – ne ovat ensimmäiset marjat, jotka sieltä loppuvat (silloin kun niitä on, ihan joka vuosi eivät ehdi edes pakkaseen). Mutta luulenpa, että tuo voisi olla esim. punaisten viinimarjojenkin kanssa aika namia. Ainakin pitää kokeilla;)
Heh, mä olen taas sellainen, että en oikein raaski käyttää moista ”arvomarjaa” ja sitten ne onkin kohta olleet jo sen vuoden pakkasessa. Meillä on vieläpä niin poikkeuksellinen tilanne, että appiukko tietää muutaman tosi hyvän hillapaikan ja saadaan litratolkulla lakkoja joka vuosi <3
Olisin halunnut tytön synttäreille enemmänkin pieniä annospaloja, mutta mulla ei yleensä keskittyminen riitä tekemään esim cake popseja 🙂 Nämä pannacotta-kupit oli siihen nähden aivan tosi helppoja!
PANNACOTTA WITH CLOUDBERRY
Heips! Laitan vielä toisen ohjeen Ainan synttärikemuilta eli pannacottaa lakkahillolla. Teimme annoksista pieniä herkkupaloja snapsilaseihin ja niistä tykättiin kovasti! Pannacotan tekoon löytyy varmaan vielä hifimpiä ohjeita, mutta näillä aineilla syntyy sellainen lastensynttäreille sopiva ja helppo tarjottava. Valmiita annoksia tulee tällä ohjeella noin 22 kpl riippuen tietenkin kulhojen koosta.
Valmistaminen alkaa liivatelehtien liottamisella eli laita ne ohjeen mukaisesti kylmään veteen notkistumaan. Tämän jälkeen mittaa loput aineet sitruunaa lukuunottamatta kattilaan ja kiehauta. Vaniljasokerin sijasta voi tietenkin käyttää vaniljatankoa eli valitse se, jossa niitä on saatavilla. Kun seos on kiehunut, ota kattila pois levyltä ja lisää sitruunanmehua maun mukaan – maistele! Lisää myös liivatteet ja anna seoksen jäähtyä hieman. Kaada tarjoilukuppeihin ja laita kylmään jähmettymään.
Pannacotan kanssa voi tarjoilla mitä tahansa hilloa, meillä sattui olemaan pakastelakkoja eli merimies lisäsi myöskin niiden sekaan veteen liotettua liivatetta ja sokeria. Kaada hilloke jähmettyneen pannacotan päälle, etteivät massat sekoitu. Valmista!
Hi there! He is another thing we served on last Thursday on Aina´s party and people seemed to like it a lot! I know there is much more fancier recipes to be found for making pannacotta, but this worked well for a kid´s party. For the pannacotta you need:
600 g | cream
100 g | sugar
1½ ts | vanilla sugar / one vanilla pod
gelatine
lemon juice
See from the gelatine pack how much you need it for 6 dl liquid and follow the instructions given. Then mix all the other ingredients excpet lemon juice and cook it until it starts to boil. Add the gelatine and lemon juice, taste how much acid the mixture needs! Pour the mixture to the serving cups and let them cool down. For the jam you need:
150 g cloudberries
water
sugar
gelatine
The point here is only to add some gelatine to the cloudberry jam so that it sticks with the pannecotta well. See the instructions from the gelatine pack you are using.
16 replies to “PANNACOTTA WITH CLOUDBERRY”
littleB
Slurps! Tätä on pakko kokeilla!
Maiju
Kiva 🙂 Tästä kyllä tykättiin, kun ei ollut ihan peruspullaa 😉
Riikka / KOTILA
Olipas helpon ja herkullisen oloinen ohje, kiitos, tämä menee kokeiluun! Iloista uutta viikkoa sulle!
Maiju
Joo tämä on helppo ja nopea, ja onnistuu kerrankin ilman uunia! Hauskaa viikkoa myös sulle!
Lena / london and beyond
Aivan ihana resepti! Kokeilen heti kun saan lakkoja jostain käsiini, pannacotta on kyllä erittäin herkullista. 🙂
Maiju
Tyrnikin muuten sopii, jos sitä sattuu olemaan! Pelkästä mehustakin saa liivatteella hyvän marjakerroksen pannacottaan.
Tarja / Tarja's Snowland
Varmasti herkkua. Mutta kuvat on myöskin niin upeat kaikessa simppeliydessään. Fanitan sinun kuvaustyyliäsi aivan 6-0. Ihanaa talviviikkoa!
Maiju
Kiitos Tarja! Kuvaaminen on niin vaikeaa just nyt, mutta onneksi valoa kohti mennään!
Lady of The Mess
Voi mikä herkku! Minulla vaan eivät lakat tahdo säilyä pakkasessa – ne ovat ensimmäiset marjat, jotka sieltä loppuvat (silloin kun niitä on, ihan joka vuosi eivät ehdi edes pakkaseen). Mutta luulenpa, että tuo voisi olla esim. punaisten viinimarjojenkin kanssa aika namia. Ainakin pitää kokeilla;)
Maiju
Heh, mä olen taas sellainen, että en oikein raaski käyttää moista ”arvomarjaa” ja sitten ne onkin kohta olleet jo sen vuoden pakkasessa. Meillä on vieläpä niin poikkeuksellinen tilanne, että appiukko tietää muutaman tosi hyvän hillapaikan ja saadaan litratolkulla lakkoja joka vuosi <3
FargeBarn
Looks really delicious.
I have borroewd a picture from you recommending your blog.
Hope that’s ok, if not, just tell me, and I will remove the picture. 🙂
Have a nice day!
Maiju
Hi! Of course you can share my pics with a link – I´m only happy if you do so, so thank you! I must pay you a visit 🙂
Saga
Pannacotta on kyllä niin hekrkuja ja hyvältä kuulosti ohje. Tosi kiva idea tehdä ne pieniin laseihin synttäritarjottavaksi, menee muistiin.
http://niittykulma.blogspot.fi/
Maiju
Olisin halunnut tytön synttäreille enemmänkin pieniä annospaloja, mutta mulla ei yleensä keskittyminen riitä tekemään esim cake popseja 🙂 Nämä pannacotta-kupit oli siihen nähden aivan tosi helppoja!
Noora
Myös valkosuklaa-piimäpannacotta on namia! 🙂
Maiju
Oi, pitääpä laittaa mieleen, kiitos! 🙂